MENIU

Şeful Penitenciarului Craiova a fost demis

Foto: tehnopol.ro
Şeful Penitenciarului Craiova, Constantin Bălă, a fost demis, în urma cazului Serghei Gorbunov

Şeful Penitenciarului Craiova, Constantin Bălă, a fost demis, în urma cazului Serghei Gorbunov. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi în cazul unui angajat al Biroului de evidenţe din Penitenciar.

Cei doi angajaţi care s-au ocupat de cazul Gorbunov şi nu au anunţat la timp faptul că acesta nu a revenit la închisoare riscă să fie sancţionaţi cu cele mai drastice măsuri, a anunţat directorul ANP, Ioan Băla.

Numele acestora sunt Radu Şchiopu, comisar-şef al biroului de evidenţă din penitenciar, şi Marilena Cone, agent şef adjunct. Băla a menţionat şi faptul că ANP nu poate să ofere din oficiu, unei instanţe, date despre un deţinut.

Verificările sunt continuate la Penitenciarul Craiova. Atât ANP cât şi Tribunalul Dolj au anunţat la timp eliberarea lui Gorbunov, adică în luna mai 2008, a mai spus Băla.

ANP a făcut sesizare penală pe numele unor persoane de la Penitenciarul Craiova

Şeful ANP, Ioan Băla, a anunţat că s-a depus plângere penală pe numele directorului Penitenciarului Craiova, Constantin Bălă, şefului Biroului de Evidenţă, Radu Şchipu, şi al adjunctului acestuia din urmă, Marilena Cone.

Leontin Braşoveanu a fost în comisia de expertiză în cazul Gorbunov, a spus şeful ANP.

Băla a precizat că sesizarea penală se referă şi la fostul şef al Penitenciarului Craiova, Constantin Cergă, care a ocupat funcţia până în mai 2008.

Ioan Băla a mai spus că unul dintre avocaţii lui Gorbunov ar fi fiul Marilenei Cone.

Cei doi angajaţi care s-au ocupat de cazul Gorbunov şi nu au anunţat la timp faptul că acesta nu a revenit la închisoare riscă să fie sancţionaţi cu cele mai drastice măsuri, a anunţat directorul ANP, Ioan Băla, într-o conferinţă de presă de luni.

Şeful Inspectoratului de poliţie Braşov a fost sancţionat în cazul Serghei Gorbunov

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că, pe parcursul verificărilor efectuate în cazul Gorbunov de către echipa de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale ale IGPR, s-a constatat că, în anumite stadii ale activităţii de investigaţii, nu au fost dispuse toate măsurile de verificare, conform procedurilor.

Astfel, conducerea IGPR a propus, iar conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a aprobat declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, şeful Poliţiei Municipiului Braşov, şeful secţiei 4 Poliţie Braşov, precum şi faţă de doi lucrători din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale şi Compartimentului Urmăriri. 

De asemenea, IGPR a dispus declanşarea unui control tematic la Inspectoratul de Poliţie din Braşov, privind managementul activităţii de investigaţii criminale, precum şi reevaluarea procedurilor de lucru privind localizarea, identificarea, prinderea şi reţinerea persoanelor urmărite. 

Mai multe articole despre:
penitenciar Craiova director demis Serghei Gorbunov