MENIU

Securitatea lui Oprescu a început să se plictisească de gurile de canal

Foto: Cotidianul

O brigadă de cadre militare la pensie pleacă săptămânal în recunoaştere pe străzile Bucureştiului şi-i raportează lui Sorin Oprescu arhicunoscutele puncte slabe ale străzilor care ţin de Primăria Capitalei: asfaltul găurit parcă de obuze, gunoiul şi câinii vagabonzi.

Steaua grupului de rezervişti din toate structurile militarizate de dinainte şi de după revoluţie este amiralul Cico Dumitrescu, cel care pe 22 decembrie făcea apel la comandanţii unităţilor militare din preajma Bucureştiului să vină să apere Capitala. Când întrebăm dacă şi el va fi vineri pe străzi să urmărească starea semafoarelor şi gradul de acoperire a gurilor de canal, preşedintele unei asociaţii de rezervişti se închide în sine, precum un ofiţer pus de inamic să-şi trădeze un camarad de arme: “Fără nume. Dacă scrieţi ceva despre noi, trebuie să fie fără nume şi fără poze. Astea sunt condiţiile noastre”.

Lunea, miercurea şi vinerea, şase echipe a câte doi inspectori civici se urcă în şase maşini cu şofer, puse la dispoziţie de Primăria Capitalei, şi pornesc să vadă ce-i rău şi ce-i bun pe străzile oraşului.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu Securitate gropi