MENIU

Secţia de pediatrie din Spitalul Judeţean Alba e supraaglomerată

Foto: RTV

În secţia de Pediatrie a Spitalului judeţean de Urgenţă Alba nu mai ai loc să arunci un ac. Aici au fost internaţi 57 de copii împreună cu mamele. Problema este că există doar 50 de paturi.

Secţia de Pediatrie a spitalului judeţean din Alba-Iulia este suprasolicitată. Cei mai mulţi copii care ajung aici s-au îmbolnăvit în week-end şi nu a avut cine să-i vadă.

Pediatrii din Spital nu mai fac faţă valului mare de pacienţi.

"Sunt 57 de copii pe 50 de locuri, plus 46 de mame. Deci e supra-supraaglomerat", a declarat Paraschiva Frum, medic primar, şef secţie.

Pediatrii spun că nu s-ar fi ajuns aici dacă medicii de familie lucrau şi la sfârşit de săptămână şi i-ar fi consultat pe copii. Conducerea Spitalului spune că afecţiunile minore trebuie tratate în Policlinici.

"Medicii de familie au program scurt, să zicem până la 6 după-amiaza", a precizat Doru Drăgan, manager interimar Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Pentru a rezolva situaţia, Autoritatea de Sănătate Publică Alba a propus ca medicii de familie cu specializarea pediatrie să poată face de gardă la Spitalul de Urgenţă.
Mai multe articole despre:
Alba spital copii pacienţi Pat secţie pediatrie