MENIU

Secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate, anchetat de procurorii DNA

Foto: Cotidianul.ro

Horia Georgescu, secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate, este anchetat de procurorii DNA pentru fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Dosarul a fost înregistrat la DNA în luna martie, procurorii audiind, până în prezent, mai mulţi martori din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate şi de la Consiliul Naţional de Integritate.

Surse judiciare au explicat, pentru NewsIn, că procurorii verifică modul în care Horia Georgescu ar fi ajuns să ocupe funcţia de secretar general al ANI, deşi nu îndeplinea aproape nicio condiţie, şi cum s-au cheltuit 24.000 de euro din fondurile instituţiei.
În ceea ce priveşte prima acuzaţie, Georgescu ar fi atestat în fals că are anumite studii.

De asemenea, tot la dispoziţia s-a ANI a închiriat un apartament în Bucureşti cu 8.000 de euro pe lună, care fi trebuit să fie sediu secundar al Agenţiei. Contractul a fost reziliat după trei, când acest aspect a fost sesizat într-un memoriu adresat Consiliului Naţional de Integritate de Fănel Burciu, fostul şef de cabinet al preşedintelui ANI, Cătălin Macovei. Burciu reclama că se plătea 8.000 de euro pe lună pentru un apartament care nu era nici măcar finalizat. Aceleaşi aspecte le verifică acum şi procurorii DNA.

Georgescu nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor.
Mai multe articole despre:
DNA procurori ANI secretar general Horia Georgescu