MENIU

Secretarii de stat din mai multe ministere conduse de PSD şi-au dat demisiile

Foto: gardianul.ro

Toţi secretarii de stat din MAI şi şeful DGIPI, Gelu Drăjneanu, şi-au anunţat demisia ca urmare a revocării din funcţie a ministrului Internelor, Dan Nica. Informaţia a fost confirmată pentru NewsIn de Gelu Drăjneanu, care a declarat că se va întoarce în avocatură, după ce l-a urmat pe Nica la Ministerul de Interne.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi proaspătul vicepremier demis, Dan Nica, au declarat că odată cu miniştrii demisionari vor pleca şi secretarii de stat, şefii de agenţii şi alte persoane numite politic în funcţii, dar nu şi cei care au obţinut funcţiile prin concurs.

"Decizia noastră politică este ca cei care au fost numiţi politic să se retragă din structurile guvernamentale", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că nu este cazul celor care au câştigat funcţiile prin concurs cum este cel al prefecţilor. "Vorbesc de cei care au fost numiţi politic, prefecţii sunt fără de partid sunt oameni care au dat concurs chiar în zilele trecute. Decizia noastră e ce am discutat până acum, ca cei care au fost numiţi politic să se retragă", a afirmat Dragnea.

La rândul său, Dan Nica a declarat că şi secretarii de stat şi şefii de agenţii îşi vor da demisia odată cu miniştrii. "Şi-au dat deja demisia mulţi", a spus Nica, afirmând că ar urma demisii şi în teritoriu, fără să menţioneze în care cazuri. 

Ministrul interminar al Internelor, Vasile Blaga, a evitat un răspuns privind schimbarea prefecţilor PSD din teritoriu sau referitor la nominalizarea unui nou şef al DGIPI, spunându-le ziariştilor aflaţi la MAI că vor afla mai multe după şedinţa de Guvern.

Întrebat dacă este adevărat că PDL doreşte schimbarea prefecţilor PSD din teritoriu, Blaga le-a spus ziariştilor: "Veţi vedea după şedinţa de Guvern". 

Cătălin Vrabie, secretar de stat pentru comunităţi locale, a declarat pentru NewsIn că nu are ce căuta într-un guvern ale cărui idei nu le împărtăşeşte. 

De asemenea, secretarii de stat din mai multe ministere şi-au anunţat demisiile în urma retragerii PSD de la guvernare. Secretarul de stat al PSD din cadrul Ministerului Economiei Lucian Şova a declarat joi pentru Agenţia NewsIn că îşi va da demisia din funcţia pe care o ocupă în cadrul ministerului de resort. "Voi face exact ceea ce s-a hotărât la nivel de partid, adică vom elibera funcţiile", a spus Lucian Şova.

Secretarul de stat al PSD din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Valentin Răducu Preda a anunţat că în cursul zilei de joi îşi va prezenta demisia la Cabinetul primului ministru Emil Boc, pentru a fi solidar cu partidul. "Chiar acum îmi redactez demisia, fiind solidar cu partidul. În cursul zilei de astăzi o voi depune la cabinetul primului ministru", a menţionat pentru NewsIn Valentin Preda.

Patru directori generali ai companiilor CFR Călători, Infrastructură, şi ai societăţilor SAAF ,SFT din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii ar putea fi schimbaţi din funcţie de ministrul Radu Berceanu,a declarat pentru NewsIn, subsecretarul de stat Constantin Axinia.

Secretarii de stat ai PSD din Ministerul Muncii se vor întâlni cu Marian Sârbu pentru a hotărî în privinţa retragerii lor, a declarat secretarul de stat în ministerul muncii, Marius Lazăr. "Noi vrem să fim disciplinaţi. Dacă era după mine, mi-aş fi dat demisia din secunda doi în care s-a făcut anunţul retragerii de la guvernare, însă vom purta mai întâi o discuţie în acest sens cu ministrul Marian Sârbu", a spus Lazăr. 

Doi din cei patru secretari de stat susţinuţi de PSD la MInisterul Muncii şi-au depus demisiile, un al treilea urmează să o înainteze vineri, în timp ce situaţia celui de-al patrulea - Valentin Mocanu - este încă neclară, el refuzând să facă vreun comentariu.

Cei doi secretari de stat ai PSD din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Liviu Harbuz şi Cătălin Roşculete, au declarat pentru NewsIn că renunţă la funcţiile deţinute în cadrul ministerului de resort. "Ne vom da toţi demisia, eu deja mi-am depus-o", a spus Liviu Harbuz. Singurul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii care va rămâne în funcţie este PD-L-istul Marian Hoinaru.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Gheorghe Marin, a anunţat şi el că îşi va prezenta demisia în aceste zile. "Voi demisiona. Singura problemă este când anume îmi voi prezenta demisia, dacă o voi face astăzi sau mâine, dar cu siguranţă voi demisiona", a spus Marin.

Şefa Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), Ileana Savu, care are rang de secretar de stat, şi adjuncta sa, Luminiţa Anghel, şi-au depus demisiile din funcţii, au declarat joi acestea.

"Noi ne-am semnat demisiile încă de la ora 13:00, înainte de a fi convocate la Ministerul Muncii de către ministrul Marian Sârbu", a spus Luminiţa Anghel, la intrarea în minister.

Preşedintele organizaţiei municipale a PD-L Sibiu, deputatul Cornel Ştirbeţ, a declarat că cei doi subprefecţi ai PSD vor fi înlocuiţi "mai mult ca sigur", în timp ce pentru directorii de deconcentrate "se va discuta de la caz la caz".

"Mai mult ca sigur că subprefecţii vor fi înlocuiţi. La ei nici nu este atât de greu, pentru că nu au dat concurs pentru posturi. În privinţa directorilor, e mai dificil, pentru că toţi au fost numiţi prin ordonanţă de Guvern, în urma concursului", a spus Ştirbeţ.