MENIU

Se împlinesc 47 de ani de James Bond!

Foto: Realitatea TV

Acum exact 47 de ani - mai exact, pe 5 octombrie 1962 - lumea făcea cunoştinţă cu Bond. James Bond! În cinematografe apărea primul din cele 22 de filme cu agentul 007. Bărbat chipeş, cu o cicatrice pe obrazul stâng, născut în Elveţia, amator de aventuri amoroase. Ocupaţia: agent al Serviciilor Secrete Britanice.

Şase actori au dat viaţă acestui personaj. Primul a fost Sean Connery, în 1962. Scriitorul Ian Fleming a povestit că, la casting, nu l-a plăcut pe scoţian pentru că era masiv şi cam necizelat. Ulterior, şi-a schimbat părerea. În 1967, după cinci filme din seria James Bond, Sean Connery a renunţat la rol.

După ce l-au remarcat într-o reclamă, producătorii l-au ales pe australianul George Lazenby să fie James Bond. Însă a fost criticat adesea, pe motiv că arăta caraghios în costume şi că replicile sale sunau neconvingător.

Locul său a fost luat de Roger Moore. A jucat timp de 12 ani rolul agentului 007, şi avea 58 de ani când a anunţat că a venit timpul să renunţe. A lăsat în urmă amintirea unui Bond cu umor şi înclinaţii de playboy.

Timothy Dalton i-a redat personajului sobrietatea iniţială, încercând să fie cât mai aproape de trăsăturile din roman. Abordarea i-a adus însă şi critici, pentru lipsa de umor.

Al cincilea actor din seria Bond a fost Pierce Brosnan, între 1995 şi 2004. A fost extrem de apreciat, dovadă că a devenit atât personaj în jocuri video, cât şi un adevărat sex simbol.

Şi a venit rândul lui Daniel Craig, dar fanii agentului 007 au vrut să boicoteze primul său film. Culmea este că însuşi Craig se vede un antierou. Poate pentru că s-a născut după apariţia primului film din seria James Bond.