MENIU

Se caută un loc pentru Schumi

Foto: flickr.com

Luca di Motezemolo cere ca echipele de Formula 1 să poată alimina trei monoposturi pe grilă în sezonul 2010, astfel încât o maşină Ferrari să fie pilotată de Michael Schumacher.

Reîntoarcerea lui Michael Schumacher în Formula 1 este încă un subiect de actualitate, chiar dacă germanul a anunţat că nu poate reveni pe circuit la Marele Premiu al Europei.

Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, intenţionează să facă la FIA o propunere ca echipele să poată folosi câte trei maşini în campionatul 2010, locurile pe grilă lăsate libere de BMW Sauber urmând să fie ocupate de un al treilea monopost. "Luni seară am aflat vestea de la Schumacher. Ultimul control din Germania părea o formalitate. El a suferit o microfractură a unei vertebre şi nu s-a refăcut complet. M-a întristat acest lucru, deoarece am văzut că el era entuziasmat, dar riscurile erau prea mari. Punctul slab al unui fotbalist este genunchiul, în timp ce al unui pilot este gâtul, care este supus unor presiuni foarte mari", a spus preşedintele Ferrari, pentru cotidianul La Stampa, el confirmând: "Mi-ar plăcea ca din 2010, Schumacher să fie al treilea pilot al Ferrari", a mai spus Luca di Montezemolo.

Dacă propunerea sa va fi acceptată ar însemna o întoarcere în timp de câteva zeci de ani, la începuturile curselor de Formula 1, cele mai multe echipe folosind trei-patru maşini în fiecare cursă.