MENIU

Scolari: "Drogba, Ballack şi Cech m-au 'lucrat' la Chelsea"

Foto: The Sun

Felipe Scolari a vorbit pentru prima dată despre perioada petrecută la Chelsea. Numit pe banca albaştrilor în urmă cu un an, fostul tehnician al Portugaliei nu a rezistat decât 7 luni pe "Stamford Bridge". A fost demis de Abramovic însă susţine că cei care l-au lucrat au fost chiar jucătorii. Drogba, Ballack şi Cech au fost cei care au condus revolta vestiarului împotriva mea, spune Scolari.

Când Felipe Scolari a fost numit antrenor principal la Chelsea nimeni nu a protestat. "Big Phil" părea omul ideal pentru job. Brazilianul avea în palmares un titlu mondial iar ultima sa experienţă fusese pe banca Portugaliei, acolo unde reuşise cu brio să-i strunească pe celebrii Cristiano Ronaldo, Deco sau Figo. Cu toate acestea, şi în ciuda unui debut spectaculos pe banca tehnică, 4-0 cu Portsmouth, într-un meci în care  Chelsea o altă faţă, mult mai ofensivă, spre deosebire de cea din perioada Mourinho, "luna de miere" a tehnicianului cu jucătorii de la Chelsea nu a durat mult. În scurt timp gruparea de pe “Stamford Bridge” a început să dea rateuri iar rezultatele aşteptate de Abramovic au întârziat să apară.  

Ajuns între timp antrenor în Uzbekistan, la campioana Bunyodkor, Scolari s-a destăinuit presei din ţara sa natală în legătură cu perioada Chelsea. Antrenorul susţine că Didier Drogba, Michael Ballack şi Petr Cech au fost cei care l-au înjunghiat pe la spate şi au condus revolta împotriva lui.

"Adevăraţii patroni ai fotbalului de astăzi sunt jucătorii. Ei sunt cei care decid totul. Antrenorii de la cele mai multe echipe europene nu sunt îndeajuns de puternici încât să nu le accepte cererile. Pe cine preferă să demită un club? Starurile, care câştigă între 4 şi 9 milioane de euro pe an, sau pe antrenor? Normal, primul sacrificat va fi antrenorul. Iar majoritatea fotbaliştilor îşi cunosc deja puterea şi fac ce vor. Asta a fost marea mea problemă la Chelsea. Drogba, Ballack şi Cech nu au fost de acord nici cu cererile mele, nici cu metodele mele de antrenament",
a dezvăluit Scolari celor de la "O’Globo".

Big Phil a dezvăluit că trio-ul l-a sfidat şi i-a subminat autoritatea cu tot felul de cereri medicale ciudate. "Drogba a venit la mine cu o contuzie musculară şi mi-a spus că are nevoie de două luni de repaus...la Cannes! Iar Ballack, care s-a plâns de nişte dureri în talpă, mi-a cerut să meargă la Koln. Cu Cech am avut altă problemă. El avea un antrenor personal pentru portari, iar eu am protestat. Antrenorul cu portarii se ocupă de toţi portarii, nu doar de unul singur! S-a enervat, apoi a început să mă trateze cu răceală. În vestiar a devenit evident că aveam o opoziţie puternică. Iar în final au fost susţinuţi de directorii de la Chelsea", a povestit Scolari.

În finalul interviului, Scolari a atacat şi Premier League-ul şi a declarat că nu se va mai întoarce să antreneze vreodată în Anglia, din cauza noilor reglementări fiscale.

"Cred că începând cu anul viitor vor avea mari probleme. Legea fiscală s-a modificat şi, deşi aveau deja impozite mari, de 40 la sută, acestea au devenit acum şi mai mari 50-50. Cu alte cuvinte, pentru a-i plăti 1.000.000 de euro unui fotbalist, de fapt trebuie să plăteşti două. Competiţia nu va mai fi aceeaşi, pentru că în Spania impozitul e de 20 la sută, iar în Turcia chiar şi mai mic, 12 la sută", a explicat Scolari.

Mai multe articole despre:
Chelsea antrenor Ballack Drogba Felipe Scolari