MENIU

Schumacher renunţă la motociclism

Foto: driverside.com

Germanul Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, a anunţat că renunţă definitiv la cursele de motocicletă, după ce o accidentare suferită în timpul acestora i-a dat peste cap planurile de a reveni în sportul care i-a adus gloria.

După ce revenirea sa în Marele Circ a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, ca urmare a accidentului care l-a scos din circuit pe brazilianul Felipe Massa, săptămâna aceasta totul a picat. Schumacher nu a putut reveni în Formula 1 din cauza durerilor în zona gâtului cu care a rămas în urma unui accident de motocicletă suferit în urmă cu jumătate de an, în Spania.

Tatăl pilotului, Rolf Schumacher (63 de ani) a declarat pentru cotidianul german Bild că fiul său l-a anunţat că renunţă la motociclism. "Michael mi-a spus că nu va mai participa la curse de motocicletă niciodată. M-am bucurat să aud asta şi i-am respectat decizia, deoarece cred că motociclismul este mult mai periculos decât Formula 1. Merge cu motocicleta din când în când, dar doar ca hobby şi pentru a se păstra în formă. Nu vrea să mai participe la curse", a spus tatăl fostului pilot.

Schumacher ar fi trebuit să urce din nou la volanul unui monopost Ferrari la Marele Premiu al Europei, programat pe 23 august, pe circuitul de la Valencia, însă marţi el a anunţat că nu poate face faţă cursei, deşi începuse antrenamentele fizice şi slăbise trei kilograme.
Mai multe articole despre:
Michael Schumacher Formula 1 motociclism