MENIU

Schumacher renunţă la întoarcerea în Formula 1

Foto: flickr.com

Pilotul nu poate concura, din cauza durerilor de gât căpătate după accidentul de motocicletă suferit în urmă cu şase luni, în Spania. El va fi înlocuit de italianul Luca Badoer.

Două săptămâni au trecut de când septuplul campion mondial a anunţat că se întoarce pe circuitele de Formula 1, în monopostul Ferrari al lui Felipe Massa.

Marţi, pilotul german a anunţat însă pe site-ul său oficial că durerile de gât, care nu-i dau pace după un accident de motocicletă, suferit în urmă cu o jumătate de an, în Spania, îl împiedică să ia startul în Marele Premiu al Europei, programat pe 23 august, la Valencia. În noile circumstanţe, italianul Luca Badoer, pilotul de rezervă al Ferrari, va fi coechipierul lui Kimi Raikkonen în Grand Prix-ul de peste 12 zile.

Schumacher începuse antrenamentele fizice şi slăbise trei kilograme, însă purtătorul său de cuvând Sabine Kehm, declarase la începutul săptămânii trecute: "Nu este încă sigur că gâtul său va rezista şi că Schumi va reveni. Participarea sa la cursa de la Valencia depinde de investigaţiile medicale".