MENIU

Schimbări în Formula 1: câştigătorul ia 25 de puncte!

Victoria contează mai mult în 2010

Lansarea noilor monoposturi pentru sezonul 2010 nu va mai fi una individuală: echipele angrenate în competiţie s-au pus de acord asupra organizării unui eveniment comun.

Lipsa banilor uneşte echipele care se pregătesc pentru startul în sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1: altă dată dispuşi să arunce sume imense de bani pentru lansări spectaculoase ale noilor monoposturi, concurenţii din 2010 planuiesc o lansare comună.

\"Nu vreau să intru în prea multe detalii despre planurille care se fac acum, dar am fost de acord cu toţii să facem o lansare în comun. Toate echipele doresc să  transforme acest moment într-un eveniment de dimensiunile pe care le merită. N-aş vrea să stric surpriza, însă vă pot spune că va fi un eveniment spectaculos, o demonstraţie clară a felului în care am decis să lucrăm împreună\" a anunţat vineri preşedintele executiv al Mercedes-Benz GP, Nicki Fry pentru Virginmedia.com.

Cele mai mari probleme le-ar putea avea echipele fără experienţă, aflate la primul sezon în Formula 1: Virgin Racing, US F1, Lotus şi Campos ar putea să nu aibă monoposturile gata la timp. Cu toate acestea, o dată pentru evenimentul respectiv nu a fost încă anunţată. De asemenea, FIA a decis azi să modifice sistemul de punctaj începând cu sezonul viitor, când vor participa în competiţie 13 echipe.

Câştigătorul unui Mare Premiu va primi 25 de puncte, locul 2 va obţine 20 de puncte, iar locul 3 va fi recompensat cu 15 puncte. Ocupanţii poziţiilor 4-10 vor primi următorul punctaj: 10-8-6-5-3-2-1.
Mai multe articole despre:
Formula 1 lotus Campos USF1