MENIU

Scandal sexual la Mitropolie: Cuviosul Teoctist a fost filmat în timp ce făcea sex cu amantul său

Foto: libertatea.ro
Precuviosul Teoctist face sex pe muzică populară şi pe ritmuri de manele în chilia sa

Cuviosul Teoctist Nichitean, considerat de mulţi urmaş al Preafericitului Daniel, a fost filmat în timp ce făcea sex cu un alt bărbat în căminul Arhiepiscopiei Bucureştilor, situat în Dealul Mitropoliei.

La 26 de ani, Teoctist slujea alături de Preafericitul Daniel, dar asta nu l-a împiedicat să intre în păcat. Dacă ziua îşi servea biserica cu smerenie şi sfinţenie, se pare că noaptea îmbrăca \"haina desfrâului\". Reporterii de la Libertatea au prezentat un film în care Cuviosul Teoctist făcea sex pe muzică populară şi pe ritmuri de manele în chilia sa.

Amantul Cuviosului a fost cel care a zguduit Patriarhia cu acestă veste. Motivul pentru care amantul Cuviosului Teoctist ar fi făcut dezvăluirea este acela că părintele l-ar fi înşelat cu un alt bărbat.

Cuviosul Teoctist a părăsit Mitropolia în urmă cu trei luni, pe motiv că este bolnav de TBC.

\"În luna august a acestui an şi-a cerut ieşirea din monahism, acum înţelegem şi motivul real. Mustrarea de conşiinţă şi faptul că aduce o gravă ofensă Bisericii Ortodoxe Române l-au determinat ca în luna august să solicite ieşirea din monahism, iar decizia i-a fost acceptată. Era un monah cu mici probleme de rânduială, dar erau minore şi asa cum se practică în viaţa monahală se speră în depăşirea lor, dar nimeni nu a bănuit astfel de fapte\", a declarat pentru REALITATEA.NET, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Reprezentanţii bisericii au evitat să declare care au fost micile scăpări ale Cuviosului Teoctist Nichitean, precum şi motivul pentru care acesta a decis să părăsească Patriarhia.

Mai multe articole despre:
scandal sex mitropolie sexual amant