MENIU

Savaniu, Corpodean şi Lică - arestaţi preventiv pentru 29 de zile

Foto: NewsIn

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, precum şi vicepreşedintele autosuspendat la Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, au primit, joi, mandat de arestare pentru 29 de zile. Toţi trei sunt acuzaţi de luare de mită.

Mandatul a intrat în vigoare de joi şi va dura până pe 21 mai. Cei trei vor fi duşi în arest la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.

Avocaţii apărării au declarat recurs la decizia de arestare preventivă a clienţilor lor

"Am formulat recurs şi aşteptăm să se judece. Tot ce avem de spus vom discuta în timpul recursului, dacă ni se pare un abuz sau nu", a declarat Octav Budiştean, avocatul lui Sorin Corpodean. Întrebat dacă speră că Sorin Corpodean va fi eliberat, avocatul a răspuns afirmativ.

Joi dimineaţă, cei trei au fost aduşi cu duba poliţiei la Tribunalul Argeş, dar, după numai 10 minute, s-au reîntors în arestul IPJ Argeş. Asta pentru că avocaţii au cerut o scurtă amânare a şedinţei. Procesul a fost reluat în jurul orei 10:30.

Cei trei au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii DNA Piteşti, în scandalul de corupţie în care a fost arestat patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin.

De aproape două săptămâni, arbitrajul românesc este răvăşit de ancheta procurorilor DNA

În dimineaţa zilei de 13 aprilie, procurorii DNA Piteşti au descins la sediul FRF şi au percheziţionat biroul preşedintelui Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin. După opt ore, Constantin a fost dus pentru audieri la Piteşti.

Între timp, Cornel Penescu era deja reţinut cu acuzaţia de dare de mită. Pe 14 aprilie, Penescu şi Constantin au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Alături de cei doi au mai primit mandate de arestare preventivă şi Liviu Făcăleaţă, director general al lanţului de magazine deţinut de Penescu, şi Cristian Libertatu, fostul şef al Oficiului Judeţean Argeş pentru Protecţia Consumatorului.

Tăvălugul nu s-a oprit aici.

Patru arbitri şi un observator federal au fost, la rândul lor, acuzaţi de luare de mită

În schimbul banilor, bunurilor sau serviciilor oferite de Cornel Penescu, acuzaţii ar fi favorizat echipa FC Argeş în mai multe meciuri disputate în perioada octombrie – decembrie 2008.

E vorba de Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Tiberiu Lajos, Marcel Savaniu şi observatorul Marcel Lică. Astfel, Savaniu ar fi primit 3000 de dolari, iar Lică 2000 de dolari, pentru un singur meci.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal i-a suspendat pe toţi, dar Mircea Sandu a subliniat că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze şi în cazul lor.