MENIU

Sarah Palin, guvernatorul statului Alaska, şi-a dat demisia

Foto: Realitatea TV

Demisie surpriză. Guvernatorul statului Alaska, Sarah Palin a anunţat că va părăsi postul şi că nu va mai candida pentru un nou mandat. Ea a declarat că face acest gest spre binele statului Alaska şi al familiei sale. Guvernatoarea a evitat să declare care sunt motivele deciziei sale şi a precizat pe site-ul Twitter că va reveni cu detalii.

Palin, al cărei mandat urma să expire în 2010, îi va preda prerogativele adjunctului său la 26 iulie. Aleasă guvernator în 2006 cu o platformă politică populistă, Palin a ieşit din anonimat după ce candidatul republican în cursa pentru Casa Albă din noiembre 2008, John McCain, a nominalizat-o pentru postul de vicepreşedinte.

Încă de la început ea a oferit imaginea unui om politic controversat şi a fost ţinta ironiilor mass-media de peste ocean. Analiştii cred că Palin intenţionează să se înscrie în cursa pentru pentru postul de preşedinte în alegerile din 2012. Mulţi cred însă că demisia de vineri va ridica semne de întrebare asupra seriozităţii sale.

Mai multe articole despre:
Alaska Sarah Palin