MENIU

Sanda Manu a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC

Foto: cultural.srr.ro

Sanda Manu, cunoscută personalitate a teatrului românesc, a devenit, vineri, Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale”, potrivit deciziei Senatului Universităţii.

Ceremonia, care s-a desfăşurat, de la ora 14.00, la sediul UNATC, a fost marcată de un Laudatio, rostit de maestrul Radu Beligan, şi de omagiul generaţiilor de studenţi ai distinsei profesoare, prezentat de actriţa Oana Pellea. După acordarea prestigiosului titlu, a fost prezentat un film biografic despre cariera Sandei Manu, realizat de regizorul Laurenţiu Damian.

Printre personalităţile care au mai fost distinse, de-a lungul timpului, cu titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC se numără regizorii Roman Polanski, Krzysztof Zanussi şi Liviu Ciulei, precum şi actorii Olga Tudorache, Victor Rebengiuc, Marin Moraru, Gheorghe Dinică şi Radu Beligan.

Sanda Manu a absolvit Facultatea de Regie a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (IATC) în 1956. De atunci, a avut activat constant în teatru şi TV ca regizor, dar şi în învăţământ, la Catedra de Actorie a IATC şi, mai târziu, a UNATC „I.L.Caragiale”. A regizat peste 100 de spectacole de teatru, televiziune şi de absolvenţă. Manu are în palmares numeroase alte distincţii, printre care Premiul  de Excelenţă al UNITER, primit în 1992, şi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler, care i-a fost acordat în anul 2000.
Mai multe articole despre:
teatru Doctor Honoris Causa UNATC