MENIU

Samsung lansează primul său telefon mobil solar

Foto: Samsung

Samsung Electronics a anunţat lansarea primului său telefon mobil care funcţionează pe baza energiei solare. Acesta nu va fi Blue Earth, telefonul solar anunţat în luna februarie, ci ”Crest Solar” (E1107).

Noul telefon le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a-şi încărca bateria oriunde există o sursă de energie solară, atunci când sursele de electricitate nu sunt disponibile.

”Cu ajutorul tehnologiei Samsung şi prin intermediul strategiei  orientate către consumator, cred că modelul Crest Solar va fi perfect pentru orice utilizator de pe orice piaţă – nu doar datorită funcţionării pe bază de energie solară,  ci şi pentru că are caracteristici şi funcţii care au fost concepute pentru a fi atrăgătoare pentru mai multe culturi” a declarat Vicepreşedintele Executiv JK Shin, Head of the Mobile Communication Division în cadrul Samsung Electronics.

Crest Solar va fi disponibil pe mai multe pieţe, printre care India, Europa, Asia de Sud-Est, Asia de Sud-Vest şi America Latină, începând cu iunie 2009.

Prin intermediul noii baterii bazată pe energie solară, cu capacitate extinsă, Samsung Crest Solar rezolvă problemele utilizatorilor, în momentul în care aceştia se confruntă cu lipsa şi instabilitatea surselor de electricitate, în special în zonele rurale. Telefonul are capacitatea de a oferi un timp de convorbire cuprins între 5 şi 10 minute, prin încărcarea solară timp de o oră.

Modelul Crest Solar va dispune de radio FM, sonerii MP3, jocuri şi o lanternă puternică. Pentru siguranţa utilizatorului, telefonul oferă funcţia Mobile Tracker, care te avertizează automat de fiecare dată când cartela SIM este schimbată sau trimite un mesaj SOS în caz de urgenţă. De asemenea, Crest Solar are o aplicaţie pentru apeluri false, astfel încât utilizatorii să poată pretinde că primesc un apel pentru a putea scăpa din situaţii nedorite.
Mai multe articole despre:
telefon Samsung energie solară