MENIU

Salvamontiştii avertizează asupra riscului crescut de avalanşă în Făgăraş

Foto: RTV

Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş a emis, luni, o avertizare privind nivelul de risc de avalanşă din masivul Făgăraş, risc care este de gradul patru pentru zona situată la altitudini superioare celei de 1.800 de metri şi de gradul trei în zona situată sub această altitudine.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac-Cota 2000 măsoară peste 340 de centimetri, din care peste 95 de centimetri zăpadă proaspătă, complet instabilă. Temperaturile la peste 2000 de metri vor fi cuprinse în intervalul -12 la -5 grade Celsius.

Traseul principal de creastă, precum şi traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, rămân închise. Sunt deschise traseele până la altitudinea de 1.500 metri (respectiv limita pădurii) pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Maliţa, Picuiata şi în masivul Iezer Păpuşa.

Salvamontiştii argeşeni mai precizează că actuala avertizare nu se aplică masivului Ghiţu, din cauza stratului insuficient de zăpadă.

Turiştii au obligativitatea de a folosi echipamentul de iarnă. Este interzisă ieşirea în golul alpin. Nu se recomandă traversarea văilor abrupte, chiar situate în păduri, pentru că acestea se pot activa şi declanşa avalanşe.

Mai multe articole despre:
salvamontişti avalanşă Munţii Făgăraş