MENIU

Salariile bugetarilor vor scădea până în decembrie, susţine Bogdan Hossu

Foto: NewsIn

Salariile bugetarilor vor fi mai mici în lunile care urmează, chiar dacă nu se aplică legea care obliga la 10 zile fără plată, pentru că există o OUG ce obligă ordonatorii principali de credite să se încadreze în cheltuielile stabilite in buget, a declarat Bogdan Hossu.

"Cheltuielile cu salariile de la stat vor fi oricum reduse, cu sau fără acea lege ce îşi propunea diminuarea cheltuielilor de personal în medie cu 15,5% lunar, amânată de Curtea Constituţională până în luna decembrie, întrucât este în vigoare o ordonanţă de urgenţă ce obligă ordonatorii principali de credite (ministerele şi alte autorităţi ale statului, n.r.) să se încadreze în bugetul stabilit de Guvern. Ştiu că deja au avut loc discuţii cu sindicatele la Ministerul Administraţiei şi Internelor, spre exemplu, unde s-au propus mai multe variante de reducere a cheltuielilor", a precizat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a adăugat că reducerea cheltuielilor cu salariile bugetare poate fi convenită, "punctual", în urma discuţiilor dintre sindicate şi autorităţile publice.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat că reprezentanţii Finanţelor analizează posibilitatea blocării totale a angajărilor la stat în următoarea perioadă, pentru a face economii la buget.
Mai multe articole despre:
salariu Cartel Alfa bugetari cheltuieli Bogdan Hossu