MENIU

Salariaţii Transelectrica declanşează greva de avertisment luni, 26 octombrie

Foto: NewsIn

Salariaţii Transelectrica vor declanşa luni, 26 octombrie, grevă de avertisment, ca urmare a refuzului administraţiei de soluţionare a revendicărilor acestora, urmând ca, în 2 noiembrie să declanşeze greva generală cu asigurarea unei treimi din activitatea normală a companiei.

Astfel, potrivit unui comunicat remis de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate - Univers, în data de 26 octombrie, între orele 07.30-09.30 salariaţii Transelectrica vor declanşa greva de avertisment, urmând ca, miercuri, 28 octombrie 2009, între orele 13.00-15.00 să organizeze acţiuni de pichetare la sediul companiei din Bulevardul Hristo Botev.

Totodată, aceştia vor declanşa, începând din 2 octombrie, greva propriu-zisă, pe termen nelimitat cu asigurarea a cel puţin 1/3 din activitatea normală.

"Aceste acţiuni au ca obiect refuzul administraţiei de soluţionare a  revendicările salariaţilor, prezentate în cadrul procesului de negociere anuală obligatorie pentru 2009, referitor la condiţiile de muncă şi salarizare în cadrul CN Transelectrica şi filialele sale. În acelaşi timp, susţinem internalizarea filialelor de mentenanţă din n cadrul CN Transelectrica SA, în vederea reducerii costurilor, creşterea productivităţii şi a responsabilităţilor în sistemul energetic naţional", se arată în comunicatul federaţiei.

În plus, federaţia suţine că la nivelul unităţii există un conflict de interese declanşat de reprezentanţii administraţiei şi cei ai si ai Ministerului Economiei, care tergiversează soluţionarea acestuia, negocierile depăşind termenul de finalizare prevăzut în Legea 130/1996, respectiv de 60 de zile.