MENIU

S. Roşca Stănescu: Macovei a făcut înregistrările de la Snagov

Foto: Ziua

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a afirmat miercuri seară că înregistrarea a fost făcută de către şeful ANI, Cătălin Macovei, şi aduce ca argument faptul că vocea lui se aude cel mai clar pe înregistrare, iar fâşâitul de fond este de la nişte haine.

"Eu observ că singurul care nu e revoltat este domnul Macovei. Vocea lui Macovei se aude mult mai limpede decât ale noastre. Dacă asculţi înregistrarea se observă că fâşâitul de fond se aude de la haine. Eu am convingerea că domnul Macovei a venit cu fire atârnate pe corp şi a făcut această înrtegistrare. Cine ştie ce era în capul lui, că o sa-l şantajez. A ţinut această înregistrare până când colegii lui l-au convins s-o foloseasscă pentru campania electorală", a acuzat miercuri seară la un post de televiziune, Sorin Roşca Stănescu, menţionând că Macovei a dat publicităţii înregistrarea pentru că se simţea şantajat.

Roşca Stănescu i-a mai reproşat că este singura persoană din înregistrare care nu s-a revoltat că a fost înregistrat. "Sunteţi singura persoană care nu vă revoltaţi şi care nu reclamaţi acest lucru şi care nu doriţi să faceţi o plângere penală împotriva faptului că dvs., ca demnitar al statului, aţi fost înregistrat", a comentat Roşca Stănescu.

"N-aveţi de unde să ştiţi dacă am făcut sau nu o plângere penală. Şi mai mult nu vreau să comentez. Nu doresc să comentez acest aspect. Nu vreau să comentez dacă am făcut sau nu o plângere penală. Ca fost procuror pot să vă spun un lucru: o anchetă penală se desfăşoară în confidenţialitate. Atât am declarat pe acest aspect", a replicat Macovei.

Replica lui Cătălin Macovei a fost că Sorin Roşca Stănescu ar trebui să probeze aceste afirmaţii pentru că "face afirmaţii fără acoperire", considerând că a fost clar şantajat, iar această" este o chesitune "tangentă penalului".

Macovei îşi menţine ideea că a fost şantajat şi îşi arată încrederea că instituţiile abilitate ale statului vor face lumină în acest caz.

Jurnalistul Bogdan Chirieac, prezent la discuţie, a considerat că "dacă domnul Macovei spune că nu a făcut acea înregistrare, ar trebui să-l credem", susţinând că problema în această chestiune nu este ceea ce s-a vorbit acolo, fiind o discuţie off the record, ci faptul că această discuţie a fost înregistrată. Chirieac a apreciat că este cel mai important să se găsească autorul şi modalitatea înregistrării de pe malul lacului Snagov.

"Cum este posibil ca nişte cetăţeni ai României, într-o discuţie privată, să fie înregistraţi şi filmaţi", a conchis Chirieac.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a explicat la Realitatea Zilei întâlnirea cu Bogdan Chirieac şi şeful ANI, Cătălin Macovei, de la Snagov, precizând că această întâlnire a fost a doua în această formulă, de data asta la cererea lui.