MENIU

S-a desfiinţat "Steluţa"

Foto: NewsIn

Gloria Buzău, echipă care în sezonul trecut a strâns doar 17 puncte în Liga I, nu poate continua nici în eşalonul secund, din cauza banilor. Echipa încetează să mai existe.

Penalizată cu opt puncte, pentru evoluţia din ediţia de campionat 2008/2009, şi în mari dificultăţi financiare, formaţia Gloria Buzău, care ar fi trebuit să ia sâmbătă startul în eşalonul doi, s-a desfiinţat. Conform cotidianului  Pro Sport, bunul prieten al lui Gigi Becali, patronul Costel Bucur, a dat vina pe autorităţile locale: "Nu mai puteam să ţin de unul singur Gloria. Am aşteptat sprijin de la autorităţile locale, însă degeaba".

În replică, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a spus: "cred că evoluţia nefericită a Gloriei, din Liga I, dar şi contractele prea mari pentru jucători modeşti sunt unele dintre cauze. Domnul Bucur nu are dreptate când spune că nu a fost sprijinit. Primăria a asigurat mereu bani echipei, anul acesta alocând un buget de 14 miliarde lei vechi". Urmare a desfiinţării Gloriei Buzău, locul rămas liber în Seria I a Ligii a II-a va fi ocupat de CS Otopeni, care iniţial fusese repartizată în Seria a II-a.

De remarcat că din seria a II-a au coborât în eşaloane inferioare, din raţiuni financiare, FC Bihor şi Liberty Salonta, în locul lor rămânând CFR Timişoara şi FCM Târgovişte.