MENIU

Rusia speră în formarea unei alianţe stabile în Republica Moldova

Foto: RTV

Moscova speră că în Parlamentul moldovean, în baza unor compromisuri reciproce, va fi formată o alianţă politică stabilă, care va împiedica intrarea într-o criză politică ce ar avea consecinţe negative pentru economia ţării, angajamentele din politica externă şi reglementarea transnistreană.

"Plecăm de la faptul că, în cadrul Parlamentului, va fi formată, în baza unor compromisuri reciproce, o alianţă politică stabilă, care va împiedica intrarea într-o criză politică ce ar avea consecinţe negative pentru dezvoltarea economică a ţării, pentru angajamentele din politica externă şi reglementarea transnistreană" a spus joi seară purtătorul de cuvând al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că în procesul de constituire a instituţiilor de conducere din R. Molodova totul se desfăşoară fără probleme. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe şi-a exprimat speranţa că "partidele politice care au intrat în Parlament îşi vor orienta forţele în vederea întrunirii condiţiilor necesare pentru reglemetarea lucrărilor constructive ale acestuia şi constituirea unei structuri rezistente a puterii, capabilă să se concentreze asupra reglementării problemelor socio-economice actuale".

De asemenea, el a confirmat că Rusia este gata să dezvolte şi pe viitor relaţiile bilaterale de cooperare cu Republica Moldova pe toate direcţiile prioritare.