MENIU

Rusia declară război mitralierelor Kalaşnikov contrafăcute în România

Foto: gardianul.ro

Rusia va deschide în străinătate, în curând, uzine pentru fabricarea mitralierelor Kalaşnikov, întrucât mai multe ţări, inclusiv România, produc arme contrafăcute, a anunţat, joi, directorul Agenţiei ruse pentru Exportul de Armament (Rosoboronexport), citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

"Am primit deja multe comenzi pentru construirea de uzine de producţie sub licenţă a mitralierelor de această marcă", a declarat Anatoli Isaikin, amintind că la mijlocul anilor 2000 Venezuela a construit, în baza unui contract încheiat cu Rosoboronexport, două uzine de producţie a mitralierelor Kalaşnikov din seria 100.

Anatoli Isaikin a subliniat că la ora actuală Venezuela este singura ţară care fabrică celebra mitralieră sub licenţă oficială. El a criticat problema contrafacerii acestei arme. "În total, în lume există aproape 100 de milioane de (mitraliere) Kalaşnikov, dintre care jumătate sunt contrafăcute", a spus directorul, arătând că mai mult de 15 ţări fabrică mitralierele fie sub licenţă expirată, fie fără licenţă, printre ele numărându-se Bulgaria, România, Egipt şi China.

Citeşte mai mult pe Gardianul.ro.

Mai multe articole despre:
Rusia România fabrică Kalaşnikov