MENIU

Rusia acuză România de implicare în incidentele din Republica Moldova

Foto: ruvr.ru

Nu doar Chişinăul acuză România de implicare în organizarea protestelor de stradă din Republica Moldova. Voalat, şi Moscova arată cu degetul spre ţara noastră. Ministrul rus de Externe a cerut Uniunii Europene să acţioneze pentru ca suveranitatea Republicii Moldova să nu fie ameninţată de protestele cu sloganuri pro-româneşti.

"Judecând după sloganurile strigate în pieţe, după mulţimea de steaguri ale României din mâinile organizatorilor, scopul lor este să discrediteze progresele făcute pentru întărirea suveranităţii Moldovei", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Tot de la Moscova, ambasadorul moldovean în Rusia susţine că există dovezi solide că România ar putea fi implicată în incidentele violente de acum două zile, de la Chişinău. Oficialul a precizat că aceste dovezi ar urma să fie făcute publice mâine. Parchetul de la Chişinău a anunţat că deschide o anchetă pentru tentativă de lovitură de stat şi uzurpare a puterii.

Între timp, situaţia rămâne tensionată în capitala Moldovei. Autorităţile au expulzat trei ziarişti români care au ajuns la Chişinău după miezul nopţii şi nu aveau viză, potrivit noii reglementări în vigoare.

Noi proteste de stradă sunt aşteptate şi astăzi. Principala revendicare a moldovenilor este acum eliberarea celor aproape 200 de persoane arestate în timpul manifestaţiilor.