MENIU

Rulmentul, penalizată de FRH. Muller: \"Cineva îşi bate joc de jucătoare\"

<descriere>

După ce a pierdut mai multe jucătoare din cauza neachitării drepturilor băneşti, fosta campioană a României pierde puncte la masa verde pentru că nu a înscris destule senioare pe foile de joc. Oficialii Rulmentului au făcut apel la decizia FRH şi beneficiază de sprijinul lui Cristian Gaţu.

Formaţia Rulmentul Braşov a fost sancţionată cu pierderea a cinci meciuri la masa verde, scor 0-10, şi penalizată cu cinci puncte, după ce în respectivele jocuri nu a avut pe foaia oficială cel puţin 10 senioare. Conducerea clubului de sub Tâmpa a făcut apel la această decizie a Comisiei de Competiţii, iar preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, intenţionează să obţină anularea sancţiunii.

După opt meciuri disputate în acest sezon, Rulmentul Braşov ocupă locul 13, penultimul, în clasamentul Ligii Naţionale feminine, cu un singur punct. Pe teren, Rulmentul acumulase şase puncte, dar cinci i-au fost retrase deoarece la cinci partide nu s-a respectat regula privind faptul că dintre cele 14 jucătoare de pe foaia de meci, zece trebuie să fie senioare.

\"Eu nu pot să cred că îţi trebuie zece bătrâne în echipă, asta este incredibil. Fetele cred că îşi bate cineva joc de ele, de munca lor. Una dintre ele şi-a scos şi ghipsul înainte de meciul cu Baia Mare ca să avem 7 jucătoare\", a declarat antrenorul Rulmentului, Herbert Muller.

Fostă campioană a României în sezonul 2005/2006, când a câştigat şi Challenge Cup, Rulmentul Braşov a solicitat anularea deciziei Comisiei de Competiţii, iar în demersul său este sprijinită şi de preşedintele FRH, Cristian Gaţu. \"Decizia este regulamentară, dar se poate anula printr-o decizie a Consiliului de Adminstraţie. Eu am cerut astăzi o hârtie în scris ca să o bag la Consiliul de Administraţie, ca să pot să intervin să anulez treaba asta\", a spus Gaţu, pentru RTV.