MENIU

Rudele victimei din Timişoara: Dacă justiţia nu va face dreptate, putem fi şi noi chinezi, putem să le băgăm rudele în plase şi-n valize

Foto: RTV

La Timişoara au ajuns peste 300 de romi din ţară şi din străinătate pentru funeraliile din 5 august ale victimei studenţilor medicinişti. Rudele lui Trifu Shrottu au ameninţat cu răzbunare dacă justiţia nu va face dreptate.

"Dacă justiţia nu va face cum trebuie dreptate, putem fi şi noi chinezi, mai au şi ei rude, putem să-i băgăm şi noi în plase şi-n valize", au declarat rudele victimei de la Timişoara.

Potrivit ziarului Adevărul, cei doi studenţi au fost arestaţi preventiv pentru cruzimea gestului lor, dar şi pentru a-i apăra de posibila răzbunare a comunităţii rome. "Luarea unor măsuri preventive faţă de cei doi inculpaţi se impune şi pentru a le asigura acestora protecţia. După cum au arătat ambii inculpaţi, s-au prezentat în faţa instanţei de bunăvoie, dar sub pază pentru a le fi asigurată protecţia de comunitatea romă. Instanţa apreciază că lăsarea în libertate a celor doi nu ar face altceva decât să conducă la o posibilă escaladare a violenţelor", arată motivarea instanţei.

Înmormântarea lui Trifu Shrottu a avut loc pe 5 august cu un alai din care, au spus organizatorii, nu au lipsit caii şi bodyguarzii.