MENIU

Rudele politicienilor au devenit ţinta adversarilor în campanie

Foto: wordpress.com

Când îşi epuizează arsenalul de luptă, politicienii caută alte puncte slabe de atacat: spre exemplu, rudele. Nepoate, mătuşe, soacre, toate au devenit, de-a lungul timpului, armă de campanie cu priză la public.

Mircea Geoană este cel mai recent exemplu. Traian Băsescu a declarat că liderul PSD nu se poate duce acasă la soacră, fără să-l critice pe preşedintele statului. Geoană i-a dat replica şi l-a invitat la soacra sa acasă, care face nişte plăcinte macedoneene de minune. Personajul cu pricina este Margareta Costea, iar presa a scris că şi-ar fi obţinut pe nedrept certificatul de revoluţionar. Şi tot destul de dubios ar fi obţinut o vilă în Primăverii.

Traian Băsescu nu a fost nici el cruţat. Fiica cea mică, Elena Băsescu, a fost criticată pentru greşelile gramaticale, fiica cea mare a apărut în presă pentru că are două apartamente în cartierul controversatului om de afaceri Puiu Popoviciu, iar fratele său a fost acuzat că a obţinut un teren al statului de la Academia Gheorghe Ionescu Siseşti, destinat cercetării agricole, cu intenţia de a dezvolta un proiect imobiliar.

Celebra Mătuşă Tamara a lui Adrian Năstase a ajuns deja nume de cod pentru unul din dosarele sale aflate în cercetare. Când a izbucnit scandalul moştenirii primite de Năstase de la mătuşa sa, partidul a ajuns în sondaje de la 34 la 17 procente, iar social-democratul a pierdut funcţia de preşedinte executiv al partidului, dar şi pe cea de şef al Camerei Deputaţilor.

Emil Boc şi Norica Nicolai au avut amândoi de furcă cu nepoatele. Premierul abia instalat la Palatul Victoria a fost acuzat că i-a făcut loc în Cancelaria sa şi nepoatei Miahela Eugenia. Norica Nicolai şi-a adus şi ea nepoata la Parlament, însă numai în vizită. Doar că nepoata s-a aşezat pe un scaun de senator în şedinţa de plen şi a fost surprinsă de camerele de filmat pe când cocheta cu o cartelă de vot. Gurile rele spun că ar fi şi votat în locul unui coleg absent.