MENIU

Rudele elevilor înecaţi sâmbătă, la Eforie Sud, acuză profesoarele de moartea copiilor

Foto: RTV

Familiile celor doi copii de 13 ani, înecaţi la Eforie Sud, acuză profesoarele de moartea băieţilor. Rudele spun că dascălii care-i însoţeau ar fi trebuit să-i supravegheze. Cel de-al doilea copil înecat sâmbătă, la Eforie Sud, a fost găsit marţi de salvamari. Trupul colegul lui, cel pe care valurile l-au adus la mal, a ajuns deja la Ciorteşti, în judeţul Iaşi.

''Normal că nu aveau grijă de ei, dacă ele dormeau şi la ora 11 copii erau pe plajă. E o plajă, nu era o discotecă într-un sat'', spune Simona Enache, mama unuia dintre copii înecaţi. 

''Părerea mea este că profesoarele ... în primul rând, pentru că trei profesoare puteau să aibă grijă de 6-7 elevi. Nu ştiu salvamarii dacă supraveghează zona că era zonă interzisă, cu o zi înainte îi şi avetizaseră că nu au voie să intre în apă'', susţine şi Mhai Roşu, unchiul lui Adrian Roşu.

Autorităţile spun clar că dascălii care i-au însoţit pe copii sunt răspunzători de ceea ce se întâmplă cu elevii.

''Ele îşi asumă responsabilitatea pentru grupul de copii care s-au dus acolo. În mod clar în ceea ce o priveşte pe doamna profesoară, şcoala, instituţia unde lucrează, va lua măsuri în ceea ce o priveşte'', a declarat Lilian Romaniuc, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Iaşi.

''Chiar dacă există o culpă, nu e o culpă totală a cadrelor didactice'', a precizat şi primarul comunei Ciorteşti, Gheorghe Gurzun. 

Profesoarele acuzate nu au vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Mai multe articole despre:
copii Iaşi dascăli rude profesoare eforie sud înecaţi