MENIU

Ronaldinho, fotbalistul deceniului!

Un nou trofeu pentru \

Celebra publicaţie britanică \"World Soccer\" l-a desemnat pe starul brazilian al lui AC Milan drept cel mai bun fotbalist al deceniului, acesta devansându-i pe Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Ronaldinho este cel mai bun fotbalist al ultimilor 10 ani. Cel puţin în rândul cititorilor şi utilizatorilor site-ului publicaţiei \"World Soccer\".

Prestigioasa publicaţie engleză cu profil sportiv a centralizat datele sondajelor efectuate anual, între 2000 şi 2009, pentru desemnarea jucătorului anului, iar Dinho a adunat cele mai multe puncte. Mijlocaşul brazilian, care a fost jucătorul anului în viziunea publicaţiei britanice în 2004 şi 2005, a stâns 781 de puncte în această perioadă, cele mai multe. Pe doi s-a clasat Lionel Messi, cu 22 de puncte mai puţin, iar pe trei, la mare distanţă, cu 708 puncte, s-a poziţionat Cristiano Ronaldo.

Dacă actualul jucător al lui Milan a luat prestigiosul trofeu, Messi a trebuit să se mulţumească cu titlul de cel mai bun jucător al anului. De asemenea, cititorii \"World Soccer\" l-au ales pe Guardiola, tehnicianul Barcelonei, drept cel mai bun antrenor al anului, iar echipa catalană a fost votată \"echipa anului\". Kun Aguero, starul lui Atletico şi al naţionalei Argentinei, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător, devansându-i pe Pato (AC Milan& Brazilia)şi Stevan Jovetic (Fiorentina & Muntenegru).

De menţionat că Lionel Messi a câştigat în acest an \"Balonul de Aur\", un trofeu decernat de o altă mare publicaţie sportivă, \"L\'Equipe\".