MENIU

Romtelecom va transfera anul viitor circa 400 de angajaţi către Ericsson România

Romtelecom externalizează o parte dintre operaţiuni

Potrivit ultimului raport financiar al OTE, veniturile Romtelecom din primele nouă luni ale anului au scăzut cu 7,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 609,4 milioane euro, datorită, în principal, scăderii cu 15% a încasărilor pe segmentul voce din trimestrul III.

Romtelecom şi Ericsson au încheiat un acord pentru servicii de administrare a reţelei pentru externalizarea unor operaţiuni de teren, contract ce prevede transferul către Ericsson a circa 400 angajaţi ai Romtelecom care activează în prezent în departamentele de Comutaţie şi Electroalimentare.

\"Romtelecom şi Ericsson anunţă încheierea unui acord pentru servicii de administrare a reţelei pe o perioadă de 5 ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren. Contractul prevede transferul către compania Ericsson, începând cu data de 11 ianuarie 2010, a aproximativ 400 angajaţi ai Romtelecom care activează în prezent în departamentele de Comutaţie şi Electroalimentare. Ericsson îşi va asuma în plus responsabilitatea pentru servicii de întreţinere corectivă şi preventivă de teren pentru activitatile de comutaţie şi electroalimentare\", au anunţat astăzi cele două companii.

\"Am parcurs un proces complex înainte de a ajunge în această etapă finală, analizând cu atenţie fiecare aspect al acestui acord: de la asigurarea unui transfer uşor al angajaţilor noştri, a continuităţii în ceea ce priveşte locurile de muncă şi până la menţinerea ofertelor de cea mai bună calitate ale Romtelecom. Am examinat procesele, metodele, instrumentele şi experienţa partenerului nostru în domeniul serviciilor de administrare, dar şi aspectele sociale presupuse de acest acord, încercând să găsim o soluţie cât mai avantajoasa pentru angajaţii noştri\", a declarat directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

De asemenea, Maurizio De Dominicis, Country Manager Ericsson România, a spus că acest acord reprezintă \"primul contract de servicii de administrare a reţelei din România\".

Oferta de servicii de administrare de reţea a Ericsson variază de la servicii de proiectare, construcţie, operare şi administrare a operaţiunilor de zi cu zi ale reţelei clientului, inclusiv servicii dedicate utilizatorului final şi sisteme de suport pentru companii, până la hosting de soluţii pentru servicii, oferind de asemenea şi acoperire pentru reţea şi capacitate la cerere.

Ericsson a anunţat, din 2002 până în prezent, peste 100 de contracte de servicii de administrare de reţea încheiate cu diferiţi operatori de pe glob. În cadrul contractelor de servicii de administrare de reţea în vigoare, exceptând serviciile de hosting, Ericsson administrează reţele care deservesc împreună peste 350 de milioane de abonaţi la nivel mondial.

Potrivit ultimului raport financiar al OTE, veniturile Romtelecom din primele nouă luni ale anului au scăzut cu 7,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 609,4 milioane euro, datorită, în principal, scăderii cu 15% a încasărilor pe segmentul voce din trimestrul III. Conform raportului acţionarului majoritar al OTE, care deţine 54,01% din acţiunile Romtelecom, profitul OIBDA (înainte de includerea deprecierii şi a amortizării) al operatorului român de telecomunicaţii a crescut cu 2,9% în perioada ianuarie-septembrie, de la 196,3 milioane euro la 201,9 milioane euro.

Mai multe articole despre:
angajaţi acord Romtelecom externalizare Ericsson