MENIU

Romi din Strehaia, Mehedinţi, acuzaţi că au prejudiciat bugetul de stat cu 4 milioane de euro

foto: RTV

Poliţişti din Mehedinţi, IPJ Dolj, BCCO Craiova şi DGIPI au organizat, astăzi, o acţiune pentru punerea în aplicare a unui număr de 11 autorizaţii de percheziţii domiciliare în localitatea Strehaia, împotriva unui grup infracţional care a prejudiciat statul cu patru milioane de euro.

Mandatele de percheziţie au fost emise de Tribunalul Mehedinţi.  Aceste percheziţii s-au efectuat la domiciliile unor persoane constituite într-un grup infracţional organizat şi care aveau drept scop obţinerea de foloase material prin comiterea de infracţiuni de natură economică şi spălare de bani.

"Cu această ocazie au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux în valoare de aproximativ 200.000 de euro, sume de bani, precum şi cinci puşti, cinci pistoale cu muniţia aferentă, arme albe şi documente contabile. Din primele verificări a rezultat faptul că bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 4 milioane de euro", a precizat şeful inspectoratului, comisar de poliţie Ştefan Ponea.

Membrii grupului infracţional au înfiinţat o societate comercială METAL CORPORATION, al cărui administrator era o ţigancă, de 74 ani, societate care avea un sediu fictiv în comuna Greci-Mehedinţi, satul Bîltanele. În aceste condiţii, aceştia au reuşit să câştige o licitaţie organizată de o societate de stat, Gaz Metan Mediaş, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro. Ancheta poliţiei este în curs de desfăşurare.