MENIU

Romeo Oiţă: Mircea Băsescu nu trebuia să aducă nimic în această afacere

Oiţă: Nu am urmărit ca domnul Cazacu să îmi ofere mie ceva
foto: evz.ro

Romeo Oiţă a negat că interesul asocierii cu Mircea Băsescu şi cu fiica directorului însărcinat cu industria de apărare din Ministerul Economiei era ca aceştia să aducă companii mari pentru organizarea de expoziţii.

"Nicio secundă nu am mers pe ideea că am fi urmărit aducerea de mari companii pentru organizarea de expoziţii. Aproximativ 45 de companii au fost aduse prin sistemul nostru relaţional. Domnul Mircea Băsescu nu trebuia să aducă nimic în această afacere. Am primit destule sfaturi în plan local", a spus Romeo Oiţă. 

Cristian  Geamănu a respins acuzaţia că ar avea legături cu lumea interlopă: "Nu am de-a face cu aşa ceva. Tot ce s-a scris a fost o înscenare din 2001".

Geamănu a spus că îl cunoaşte pe Mircea Băsescu din 1986 şi sunt buni prieteni de familie. "Dacă vroiam să fac o firmă o făceam de acum cinci ani. Am făcut acest lucru când am decis să oraganizăm un târg împreună cu un alt prieten al meu, Mihai Daraban, preşedintele  Camerei de Comerţ Constanţa. De la Mircea Băsescu aveam nevoie de experinţa lui şi de faptul că este un om de afaceri dintr-o zonă puternică a Portului Constanţa. Fără a avea parteneri loiali nu poţi lucra", a spus Geamănu care s-a disociat Aurel Cazacu care a afirmat că prin prezenţa lui Mircea Băsescu se dorea  "deschiderea uşilor de la Cotroceni". 

Despre fiica lui Aurel Cazacu, Romeo Oiţă a spus că în ultimii doi ani a fost membru al boardului Black Sea Defence Aeropsace, iar în cadrul parteneriatului public privat realizat cu ocazia acestor expoziţii "domnişoara Cazacu a fost un ajutor dinamic care se ocupa de protocol. Nu am urmărit ca domnul Cazacu să îmi ofere mie ceva la aceste evenimente".    

Cristian Geamănu a afirmat că nicio persoană din firmă nu a fost victimă a scandalului izbucnit în presă. "Atacul a fost direct la imaginea preşedintelui Traian Băsescu şi a fost făcut de presă. Mircea Băsescu a făcut parte dintr-o firmă comercială civilă", a afirmat Cristian Geamănu.   

 

 

Mai multe articole despre:
Mircea Băsescu DesintCo