MENIU

Românii se înghesuie a airsoft, ultima modă în materie de relaxare

Foto: Realitatea TV

Ultima modă în jocurile de război practicate în România este Airsoftul. La Sibiu, zeci de bărbaţi se adună în fiecare weekend ca să se împuşte. Echipaţi precum trupele de comando şi dotaţi cu replicile celor mai moderne arme, soldaţii de ocazie par că au găsit reţeta ideală de relaxare.

O trupă de comando trebuie să aducă la destinaţie un civil printre dărâmăturile unei foste ferme comuniste. Cum duşmanul pândeşte după colţ, soldaţii trebuie să fie atenţi la fiecare mişcare. De această dată, civilul a fost chiar reporterul Realitatea TV.

Jocul se desfăşoară între minim două trupe, conform unui scenariu bine pus la punct. Soldaţii de ocazie folosesc nume de cod şi arme cu bile de plastic, care le imită perfect pe cele reale. Horaţiu, un medic cu numele de cod Hitman, spune că îl relaxează acest sport.

Nu foloseşte arma prea mult la muncă, dar recupereză în timpul liber. Viorel este poliţist, pasionat şi el de airsoft. Airsoftul este însă o pasiune scumpă. Echipamentul minim şi armele costă circa 1.000 de lei.

Mai multe articole despre:
modă împuşcături Sibiu distracţie bile airsoft