MENIU

Românii săraci au primit pachete cu mâncare de la Crucea Roşie

Foto: Realitatea TV

Cu sau fără criză, România are săracii ei: familii numeroase care trăiesc din alocaţiile copiilor sau bătrânii care trăiesc de pe o zi pe alta. Sunt oamenii care aşteaptă o mână de ajutor şi care au primit cu bucurie pachetele de mâncare strânse de Crucea Roşie, în campania "Banca de alimente".

Două bătrâne de 92 şi 94 de ani sunt surori şi locuiesc într-un bloc de pe Calea Griviţei, cu pereţii scorojiţi şi plini de mucegai. Împart un dormitor şi o baie. Locuiesc aici din 1941 şi trăiesc cu greu din 350 de lei pe lună, adică pensia minimă din România.

Cele două sticle de ulei, pungile de zahăr, mălaiul şi pachetele de biscuiţi au fost un dar neaşteptat pentru ele. Sute de pachete au fost duse luni în casele familiilor sărace, din Bucureşti şi alte 13 judeţe. Alimentele au început să fie colectate în urmă cu o lună.

Campania numită "Banca de alimente" a fost iniţiativa Margaretei Pâslaru. "Este o minune ceea ce se întâmplă, pentru că eu am vizitat acest depozit când era gol şi vă daţi seama ce sentiment am. De fiecare dată când merg la cumpărături devine o expeienţă emoţională", a explicat Margareta Pâslaru.

Campania Crucii Roşii continuă, în marile centre comerciale, unde cumpărătorii pot dona alimente pentru românii săraci.