MENIU

Românii preferă să petreacă vacanţa în special la mare

Foto: Realitatea TV

Concediul la mare, în ţară. Este opţiunea celor mai mulţi dintre românii care pleacă în vacanţă anul acesta, potrivit unui studiu GFK. Dar nici Grecia sau Turcia nu sună rău pentru români, mai ales dacă ajung acolo cu maşina.

Staţiunile aflate la malul mării sunt sinonime cu vacanţa pentru 39% dintre cei care îşi iau concediu anul acesta. Muntele, este destinaţia numărul doi. 13% dintre români nu s-au decis încă unde vor petrece vacanţa, iar 20 de procente ştiu sigur că nu pleacă nicăieri deoarece nu au bani.

Prietenii şi colegii sunt partenerii de vacanţă ideali pentru 22% dintre persoanele care-şi iau concediu, însă majoritatea preferă să aibă alături propria familie. 6% nu vor să mai audă de nimeni şi pleacă în vacanţă singuri.

Deşi cei mai mulţi aleg România pentru petrecerea concediului, când vine vorba de a călători în străinătate, Turcia, Italia, Grecia şi Spania sunt cele mai vizitate destinaţii.

20% dintre cei care intenţionează să plece în concediu, vor ajunge la destinaţie cu trenul sau autocarul, în timp ce avionul este ales de 9 procente dintre români. Maşina rămâne însă prima alegere pentru majoritatea iar lunile iulie şi august reprezintă perioada preferată pentru petrecerea vacanţei. 

Mai multe articole despre:
români GFK mare studiu