MENIU

Românii încearcă să se lase de fumat din cauza crizei financiare

Foto: usatomorrownews.com

Ce nu au reuşit campaniile anti-fumat a reuşit criza financiară. Speriaţi de preţul ţigărilor, care creşte pe zi ce trece, tot mai mulţi români încearcă să se lase de fumat şi ajung chiar la medici pentru asta. La Sibiu, în ultimele două luni, peste 200 de oameni au apelat la ajutor de specialitate.

Sunt mai bine de 40 de ani de când domnul Viorel s-a apucat de fumat. A mai încercat să renunţe la ţigări, dar niciodată nu a fost mai hotărât ca acum. Sunt prea scumpe.

"Le las, 100% le las (...) Îs foarte scumpe şi tocmai de aia mă gândesc acuma şi discuţii cu nevasta şi cu mine însumi, dau 40.000 pe o pâine şi îmi ajunge trei zile şi eu fumez acuma la două zile 60.000", a declarat Viorel Coţie.

Ca să facă economii, tot mai mulţi români se gândesc să renunţe la fumat, mai ales că de la 1 aprilie ţigările se vor scumpi din nou. Aşa că apelează la medici, ca să reuşească.

Tratamentul este simplu, însă pentru a da rezultate este nevoie de multă ambiţie din partea pacienţilor.

"Metodele sunt de consiliere psihologică şi de tratament medicamentos cu două feluri de tablete substituţie nicotinică", a explicat doctorul Adriana Rădulescu.

În lunile februarie şi martie, peste 200 de sibieni au cerut ajutorul medicilor pentru a se lăsa de fumat.