MENIU

Românii folosesc telefonul mobil doar pentru agendă şi deşteptător

FOTO: Flickr / gailjadehamilton

În afara serviciilor de voce şi SMS, telefonul mobil nu joacă un rol foarte semnificativ în viaţa românilor.

Pierderea agendei de contacte ar afecta cei mai mulţi români care deţin un telefon mobil, arată un studiu realizat de GfK România: 77% dintre respondenţii sondajului declară că o accesează zilnic.

O altă funcţie esenţială a unui telefon mobil este, în ochii românilor, ceasul deşteptător, folosit zilnic de 35% dintre respondenţi. Când vine vorba însă de funcţii mai complexe, românii fie nu le au pe telefonul mobil, fie, dacă le au, sunt mai puţin dispuşi să le descopere şi să le folosească.

Astfel, playerul de muzică este folosit zilnic de 32% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani, însă de doar 12% dintre cei cu vârsta între 25 şi 34 de ani. Bluetooth şi infraroşu este folosit săptămânal de 41% dintre tinerii între 18 şi 24 de ani şi doar de 11.8% de către cei din intervalul 25 - 34 de ani.

Telefonul mobil este indispensabil în special pentru românii sub 24 de ani, care utilizează zilnic aproximativ trei funcţii ale acestuia. Cei trecuţi de 35 de ani se declară mai puţin afectaţi de o astfel de privare şi se rezumă la a utiliza doar o funcţie suplimentară a telefonului mobil.

Mai multe articole despre:
telefon mobil comportament utilizatori studiu GFK