MENIU

Românii din Spania s-au pregătit pentru Paşte

Foto: Realitatea TV

Depărtarea de locurile natale nu i-a făcut pe românii din Spania să uite gustul mâncării tradiţionale de sărbători. În ciuda crizei economice şi a distanţei, de pe masa conaţionalilor noştri stabiliţi peste hotare nu au lipsit ouăle roşii, drobul de miel şi cozonacii.

Într-un cămin-muzeu, plin de obiecte vechi de artizanat, în aşteptarea musafirilor care urmau să le calce pragul casei în Sfânta Zi a Învierii Domnului, cei din familia Găinar îşi împart responsabilităţile.

"În timp ce soţia pregăteşte, face ouăle, face sarmalele, guşita, drobul, noi am pregătit aici vinul, ţuica românească şi aşteptăm să vină Sfintele Paşti", spune Gheorghe Găinar,  preşedintele Asociaţiei Româneşti din Alcala de Henares, Spania.

"Pentru masa de azi vom pregăti o supă tradiţională românească, o supă de tăiţei, sărmăluţe, un drob de miel, iar Ana-Maria, fiica mea pregăteşte ouăle de Paşte", a adăugat  Ieana Găinar.

Un singur lucru le umbreşte, totuşi sărbătoarea Învierii, criza economică.

"Chiar dacă această criză ne afectează pe toţi - şi pe noi, cei de-aici din Spania, eu urez tuturor românilor din România şi de peste Prut un Paşte fericit...sa aibă fiecare..şstim că este greu să aibă fiecare ce să pună pe masă", a urat Gheorghe Găinar tuturor românilor.

Mai multe articole despre:
Spania români Sărbătoare diaspora Paşte Înviere