MENIU

Românii consumă, anual, cu 33 de litri de bere mai mult decât apă

Foto: warsawtraveltours.com

Pe caniculă sau într-o zi obişnuită, între un pahar cu apă minerală şi unul cu bere, cei mai mulţi români preferă licoarea din hamei. Anual, românii consumă cu 33 de litri de bere mai mult decât apă.

Românii nu ţin foarte mult la brand, iar când se răcoresc cu o bere o aleg şi în funcţie de preţ. Aşa se face că cea mai căutată este berea la PET: multă şi ieftină. În prezent, jumătate din berea vândută este la sticlă de plastic.

Anual, un român consumă 93 de litri de bere şi 60 de litri de apă minerală. În medie, anul trecut, un român a cheltuit 75 de euro pe bere şi de cinci ori mai puţin pentru apa minerală. Cea mai mare diferenţă între vânzările de apă minerală şi cele de bere sunt în mediul rural, unde oamenii preferă să dea banii pe sticla de bere, iar apa să o consume din fântână.

Statisticile arată că România se numără în prezent printre primele zece ţări din Europa la consumul de bere pe cap de locuitor. De cealată parte, suntem sub media consumului european de apă minerală, estimat între 70 şi 100 de litri pe cap de locuitor. Deşi românii beau puţină apă îmbuteliată, reprezentanţii Societăţii Naţionale a Apelor Minerale spun că şi consumul pentru produse de acest fel s-a triplat în ultimii zece ani.

Mai multe articole despre:
bere apă canicula apă minerală PET