MENIU

Românii au luat 2.200 de maşini în octombrie prin programul Rabla

Foto: wordpress.com

Români au cumpărat în luna octombrie 2.202 de autoturisme noi, ceea ce ridică la 5.084 numărul maşinilor date până în prezent în etapa a treia a programului Rabla, au declarat luni, pentru NewsIn reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu (AFM).

"În primele două faze din etapa a treia am achitat în total prime de casare pentru 5.084 maşini, respectiv 19,3 milioane lei", au spus reprezentanţii AFM.

Românii au preferat marca Dacia, din care au luat 3.350 de maşini, urmată de Renault Nissan cu 300 de autoturisme. Pe locul al treilea s-a clasat firma Rădăcini Motors, care vinde Opel şi Chevrolet, care a dat 57 de maşini.

"Firmele nu au luat încă maşini prin acest program, numai persoanele fizice, deoarece nu a ieşit actul normativ prin care acestea erau incluse în program. În prezent, întrucât miniştrii sunt interimari, aceştia nu au dreptul să emite ordine sau hotărâri", au mai precizat reprezentanţii AFM.

Ultima fază a programului Rabla din acest an se va derula între 1 noiembrie şi 11 decembrie, perioadă în care sunt încă disponibile 23.445 de autoturisme.
Mai multe articole despre:
români maşină program rabla vechi casat AFM