MENIU

România se topeşte, iar după caniculă vin furtunile

Foto: meteoromania.ro

ANM avertizează: de la ora 14:00 a intrat în vigoare codul galben de caniculă. Sâmbătă după-amiază vremea a fost caniculară în sud şi est, unde maximele termice s-au situat local peste 37 de grade şi izolat peste 39 de grade, în timp ce în vest, centru şi nord instabilitatea atmosferică s-a accentuat.

În aceste zone au fost intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi local averse. Izolat, cantităţile de apă au depăşit 20-25 l/mp şi au fost condiţii de grindină.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice au fost semnalate progresiv în toate regiunile.

Vineri, temperaturile au depăşit 38 de grade în Câmpia Română. Doar nouă judeţe din centrul şi nordul ţării au scăpat de caniculă.

În intervalul 14:00-18:00, vremea a fost caniculară, iar indicele temperatură-umezeală a depăşit pragul critic de 80, în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime au crescut de la o zi la alta, astfel încât, vineri, 24 iulie, şi sâmbătă, 25 iulie, au depăşit 38 de grade în Câmpia Română, anunţă Administraţia Naţională de Meterologie.

Pe vremea.realitatea.net afli în timp real temperatura aerului din oraşul tău.