MENIU

România s-a calificat în finala Mondialului de tango de la Buenos Aires

Foto: arxxiduc.files.wordpress.com

România a fost reprezentată în finala celei de-a şaptea ediţii a Mondialului de tango, ce s-a desfăşurat duminică şi luni la Buenos Aires, o competiţie care de o săptămână a umplut barurile, teatrele şi centrele culturale ale capitalei argentiniene.

Potrivit site-ului oficial al competiţiei, este vorba despre românii Ricardo Lang şi Raquel Ziegler, din Suceava. Ei au candidat la secţiunea "tango salon".

60 de cupluri de pe continentele americane, din Europa şi Asia au rămas în finală dintre cele peste 300 înscrise iniţial pentru cele două probe ale concursului.

Una dintre probe este "tangoul de salon" (Tango Salon), disciplină clasică, unde domină argentienii, iar cealaltă este tangoul de scenă (Tango Escenario), o categorie care presupune punerea în scenă a unei coregrafii mai bogate, cu machiaje şi costume mai sofisticate, disciplină foarte în vogă în Europa, Statele Unite sau Japonia.

Românii calificaţi în finală s-au întrecut cu perechi din Argentina, Chile, Columbia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Uruguay sau Venezuela.

Născut în "milongas" (saloanele tradiţionale de bal), tangoul de sală este dansul cel mai popular în Argentina, iar "străinii" se descurcă mai greu la această categorie în faţa competitorilor autohtoni.

Mondialul de tango oferă, de asemenea, posibilitatea de a organiza numeroase spectacole în afara competiţiei, cursuri de dans, expoziţii de cărţi şi seminarii despre celebrul dans al "porteños" (oamenii portului), cum li se mai spune locuitorilor din Buenos Aires.
Mai multe articole despre:
Buenos Aires tango dansatori