MENIU

România primeşte scuze pentru introducerea vizelor în Republica Moldova

Foto: biojobblog.com

Românii primesc scuze de la Chişinău pentru cele cinci luni în care au avut nevoie de vize pentru a intra în Republica Moldova. Scuzele au fost prezentate într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă de Mihai Ghimpu, liderul parlamentului de la Chişinău şi şef interimar al Republicii Moldova.

"A fost o ruşine pentru noi. Eu îmi cer scuze prin intermediul Europei Libere în faţa cetăţenilor României. Sigur că am corectat această greşeală politică, conştient făcută. Noi trebuie să avem relaţii bune, foarte bune cu România. De ce ar trebui să sufere cetăţenii României în situaţia cînd Voronin are nişte visuri departe de democraţie, de liberalism, de integrare europeană? Aşa ca am corectat această greşeală şi mă bucur că am avut această posibilitate. Sângele apă nu se face", a declarat preşedintele interimar.

Mihai Ghimpu, care deţine, până la 11 noiembrie, şi funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a pledat, în acelaşi interviu, pentru relaţii excelente şi cu Uniunea Europeană. El a precizat însă că asta nu trebuie să însemne deteriorarea relaţiei cu Federaţia Rusă. Vizele pentru intrarea în Republica Moldova au fost introduse la ordinul fostului preşedinte Vladimir Voronin în aprilie, după violenţele post-electorale de la Chişinău. În urmă cu două zile, Mihai Ghimpu, actualul şef al statului, le-a eliminat.