MENIU

România poate urca şase locuri în ierarhia mondială

Foto: fifa.com

O victorie cu Austria ne-ar consolida poziţia în urna a doua pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2012, dar ne-ar aduce în clasamentul FIFA pe locul ocupat înainte de înfrângerile cu Serbia şi Austria.

Transferat din zona interesului pentru calificarea la CM din Africa de Sud în cea a orgoliilor, meciul cu Austria are totuşi implicaţii mari la nivelul clasamentului FIFA şi, implicit, contează în perspectiva tragerii la sorţi, din februarie 2010, a grupelor pentru preliminariile Euro 2012.

O victorie a reprezentativei pregătite de Răzvan Lucescu ar antrena o ascensiune consistentă în ierarhia mondială, de şase locuri, până pe poziţia a 20-a, pe care tricolorii n-au mai ocupat-o din luna martie a acestui an, înainte de înfrângerile cu Serbia şi Austria. Conform site-ului football-rankings.info, ultimul rezultat al naţionalei României, egalul de pe Stade de France, ne menţine în urna a doua valorică pentru viitoarea tragere la sorţi, alături de reprezentativele Elveţiei, Suediei, Greciei, Cehiei, Turciei şi Danemarcei.

Dealtfel, în urma rezultatelor consemnate sâmbătă s-au produs două permutări care să ne intereseze direct. Victoria cu 4-1 a Bulgariei asupra Muntenegrului i-a propulsat pe vecinii de la sud de Dunăre în aceeaşi urnă cu tricolorii, în detrimentul Sovaciei, care a retrogradat în urna a treia, după egalul, 2-2, înregistrat acasă cu Cehia.

De asemenea, Portugalia, după 1-1 în Danemarca, i-a luat locul Serbiei între capii de serie, trupa lui Antic alăturându-se grupului din care face parte România fără a fi jucat însă week-endul trecut.