MENIU

România joacă în Cupa Davis cu învingătoarea dintre Ucraina şi Letonia

Foto: NewsIn

Reprezentativa noastră este calificată direct în turul doi şi va evolua în luna mai 2010. În caz de victorie joacă din nou baraj de promovare în Grupa Mondială, iar dacă pierde luptă să se menţină în grupa I a zonei Euro-Africane.

Retrogradată din Grupa Mondială a Cupei Davis în grupa I a zonei Euro-Africană, după înfrângerea din Suedia, reprezentativa României şi-a aflat miercuri posibilii adversari pe care îi va întâlni în turul secund, pe 7-9 mai 2010.

"Tricolorii" sunt calificaţi direct în această fază, dar în runda următoare vor întâlni învingătoarea partidei dintre Ucraina şi Letonia. Ca şi noi, ucrainenii au jucat la sfârşitul săptămânii barajul de menţinere în Grupa Mondială şi au pierdut greu, cu 2-3, în faţa Belgiei, meciul decizându-se în jocul cu numărul cinci.

În Belgia au jucat Serghei Stahovski (nr. 146 ATP) şi Ilia Marcenko (nr. 201 ATP), dar cei mai buni jucători ai Ucrainei sunt Stahovski şi Oleksandr Dolgopolov jr (162 ATP). Letonii se laudă cu Ernests Gulbis (101 ATP), care anul trecut a jucat sferturi de finală la Roland Garros.

În cazul în care vor învinge în turul doi, românii vor juca în luna septembrie a anului viitor barajul pentru promovarea în Grupa Mondială, în caz contrar urmând să evolueze pentru menţinerea în Grupa I.