MENIU

România a câştigat medalia de aur la sabie la CM din Antalya

Foto: AP
Lupta pentru aur

Echipa României, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir, a cucerit, joi, medaliile de aur la Campionatul Mondial de scrimă din Turcia, în proba de sabie, după ce a învins în finală reprezentativa Italiei, scor 45-44, informează site-ul competiţiei.

Echipa României s-a calificat în finala competiţiei după ce a învins, tot joi, Ungaria, scor 45-39, în semifinale.

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a declarat agenţiei NewsIn că finala de sabie dintre România şi Italia a fost una de infarct.

"Sunt fericită, fericită, fericită! A fost ceva de infarct, miracolul zilei cum au spus toţi cei de aici. A fost o surpriză extraordinară şi s-a demonstrat că avem o echipă de nivel tehnico-tactic extraordinar", a spus Pascu.

Aceasta a mărturisit că scrimerii români au fost foarte motivaţi după calificarea în finală şi au conştientizat că se află în faţa unei performanţe unice. "Băieţii mi-au spus înainte de meci că vor face tot ce pot pentru a câştiga finala, iar Rareş Dumitrescu a fost senzaţional. A reuşit 11 tuşe, ceea ce este enorm, pentru că l-a avut în faţă pe campionul Aldo Montano", a mai spus Pascu.

În primul tur, tricolorii nu au avut adversar, iar în turul 2 au trecut de echipa Germaniei, scor 45-42, pentru ca în sferturi să treacă de Franţa, scor 45-41.

De partea cealaltă, echipa Italiei s-a calificat în ultimul act după ce a depăşit în semifinale Rusia, scor 45-43.

Până în acest moment, delegaţia României prezentă la Mondialele de Antalya a cucerit o medalie de argint prin Rareş Dumitrescu, la sabie. Miercuri, naţionala feminină de floretă s-a clasat în apropierea podiumului, pe locul 4.

Mai multe articole despre:
Italia medalie aur sabie rom scrimă Rareş Dumitrescu