MENIU

Roma neagă existenţa celui de-al treilea suspect de viol identificat la Bucureşti

Foto: cthome.net

Procuratura italiană a anunţat că nu caută un al treilea suspect în dosarul violului din noaptea de Sfântul Valentin, de la Roma, negând informaţiile apărute anterior în presa italiană, relazează agenţia italiană de presă ANSA.

Cotidianul Il Messaggero anunţase marţi că poliţia de la Bucureşti a identificat o a treia persoană, cu precedente penale, suspectată pentru acest viol. Bărbatul se află în prezent pe teritoriul ţării şi susţine că în 14 februarie se afla în Elveţia.

Potrivit ANSA, o a treia persoană a fost, într-devăr, cercetată, dar ancheta a stabilit că nu se afla în Italia în ziua violului.

De asemenea, procuratura a subliniat că testele ADN făcute deocamdată, deşi favorabile celor doi suspecţi români arestaţi, nu sunt complete, pentru că au fost făcute numai pe o parte dintre probe: hainele victimei şi nişte mucuri de ţigări. Rezultatele finale vor fi prezentate până la sfârşitul săptămânii, iar justiţia se va pronunţa luni asupra menţinerii românilor în arest sau eliberării lor.

Presa italiană afirmase anterior că cetăţenii români Alexandru Loyos Isztoika şi Karol Racz nu sunt autorii violului din 14 februarie, de la Roma, a cărui victima a fost o adolescentă de 14 ani, potrivit rezultatelor testelor ADN.

Nici probele recoltate de pe corpul victimei, nici urmele de salivă de pe filtrele ţigărilor fumate de agresori şi recuperate de poliţie din parc nu corespund profilelor genetice ale celor doi suspecţi, care ar putea fi eliberaţi în curând.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, însă, testele ADN arată că autorii atacului sunt de aceeaşi etnie cu Racz şi Loyos. "Mai devreme sau mai târziu îi vom găsi pe cei care au acele profile genetice", a dat asigurări o sursă apropiată anchetei.

Cotidianul online La Voce afirma marţi că fratele lui Alexandru Loyos Isztoika ar putea fi implicat în viol.

Mai multe articole despre:
Italia viol suspect Roma procuratură Karol Racz