MENIU

Roger Federer, lider mondial la finalul sezonului pentru a 5-a oară

<descriere>

Tenismenul elveţian este depăşit la acest capitol doar de americanul Pete Samparas, care a reuşit performanţa de 6 ori.

Federer a terminat pe primul loc în clasmanetul ATP în anii 2004, 2005, 2006, 2007 şi 2009, şi se află la egalitate cu o altă legendă a tenisului, Jimmy Connors.

În ierarhia publicată pe site-ul oficial al ATP, pe locurile următoare se află americanul John McEnroe (4) şi cehul Ivan Lendl (4), ei fiind urmaţi de Bjorn Norg (2), Stefan Edberg (2) şi Lleyton Hewitt (2). Printre tenismenii care au reuşit să încheie clasamentul mondial pe primul loc într-un singur an se află şi românul Ilie Năstase, alături de Mats Wilander, Jim Courier, Andre Agassi, Gustavo Kuertern, Andy Roddick şi Rafael Nadal.

Federer şi-a asigurat primul loc în ierarhia ATP după ce l-a învins pe Andy Murray în cel de-al doilea meci al Turneului Campionilor de la Londra, el profitând şi de înfrângerea spaniolului Rafel Nadal în faţa lui Robin Soderling. \"Pentru mine înseamnă foarte mult că voi termina din nou pe primul loc, după ce am reuşit să revin pe această poziţie. A fost un an incredibil pentru mine atât pe teren, cât şi în afara lui, iar faptul că am bătut recordul de Grand Slam-uri câştigate şi că voi fi pe prima poziţie la finalul anului este incredibil\", a spus Federer.

Tenismenul în vârstă de 28 de ani a fost numărul 1 mondial timp de 237 de săptămâni la rând, între 2 februarie 2004 şi 17 august 2008, seria sa fiind întreruptă de Rafael Nadal. Eleveţianul şi-a recăpătat însă primul loc pe 6 iulie 2009, după ce a câştigat cel de-al 15-lea titlu de Mare Şlem din carieră la Wimbledon.

Mai multe articole despre:
Roger Federer clasament ATP