MENIU

Roboţii care fac breakdance, în sălile de curs ale viitorului

Foto: Daily Mail

Un robot care face breakdance, studiouri cu ecran verde şi computere sensibile la atingere sunt printre tehnologiile pe care le-am putea vedea în sălile de cursuri ale viitorului, potrivit companiei RM, principalul furnizor de tehnologii IT în şcolile britanice.

Compania, cunoscută anterior drept Research Machines, a prezentat o serie de tehnologii despre care crede că vor juca un rol important în educaţie în anii ce vor urma.

Jim Wyatt, creatorul lui Eddie, robotul dansator de breakdance, a declarat că acesta este de fapt o problemă complicată de geometrie în 3D, potrivit Daily Mail.

"În matematică te poţi uita la unghiuri diferite, în fizică te poţi uita la lucruri precum centrul de greutate. Putem să îl folosim pe Eddie pe post de demonstraţie, una amuzantă care îi implică pe copii în subiecte complexe", a explicat Wyatt.

Un purtător de cuvânt de la RM a declarat că toate tehnologiile au acelaşi scop - să sporească învăţatul. "tehnologia poate face lucruri pe care cărţiile şi profesorii nu le pot explica", a precizat purtătorul de cuvânt.