MENIU

Roberta Anastase: Am rezervele mele în privinţa şanselor Guvernului Croitoru

Foto: NewsIN

Şefa Camerei Deputaţilor acuză PSD şi PNL că nu doresc ca România să aibe un guvern până pe 6 decembrie.

"PNL şi PSD nu vor ca România să aibă un Guvern până pe data de 6 decembrie. Din punctul lor de vedere este doar o modalitate ca cele două partide să joace în această campanie electorală, nu-i interesează dacă medicamentele au cu ce să se plătească, dacă sunt bani de salarii, de pensii, asta-I mai puţin relevant pentru PNL şi PSD. În momentul ăsta, dumnealor spun : mergem până la capăt, ne interesează doar un singur lucru, poziţia de preşedinte", a declarat luni la RFI, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Aceasta a comentat şi perspectiva ca premierul desemnat Lucian Croitoru să reuşească să-şi treacă guvernul de votul Parlamentului. "Eu îmi doresc ca domnul Croitoru împreună cu Guvernul său şi programul de guvernare să treacă de Parlament. Evident că am rezervele mele în ceea ce priveşte şansele acestui Guvern, pentru că pe fond, substratul gestului politic al celor trei, două partide în mod special, PNL şi PSD este cu totul altul. Este pentru prima oară când alegerile prezidenţiale sunt decalate de cele parlamentare, când în mod normal rolul partidelor politice ar trebui să fie unul diminuat şi în mod normal candidaţii să fie cei care să fie în competiţie", susţine lidera PD-L.

Anastase a precizat că PD-L a avut două variante de premier, pe Emil Boc şi încă o alta, pe care a refuzat să o dezvăluie. "În momentul în care nici unul dintre colegii mei nu a dorit să facă public numele omului, cel mai simplu e să spui că nu există", a spus aceasta, comentând o informaţie apărută luni în presa centrală, potrivit căreia, democrat-liberalii nu i-ar mai fi propus pe nimeni săptămâna trecută, preşedintelui Băsescu.